De maakindustrie

De komende jaren maakt de maakindustrie een revival door. Omdat zij dichter op de eindklant wil zitten en minder afhankelijk wil zijn van tijdrovende en vervuilende logistiek. Dit biedt een geweldige kans om de relatief sterke maakindustrie in de Waterwegregio verder uit te bouwen. Met niet alleen kansen voor de productiebedrijven zelf. Maar ook voor (kleinere) MKB-bedrijven als toeleverancier.

Unieke toegang

Zeker is dat onze regio beschikt over een unieke toegang tot de best denkbare logistieke infrastructuur (weg, water en rail) richting Nederland en Europa. Bovendien is het onvermijdelijk dat ‘De Overkant’ (Pernis) op de middellange termijn gaat veranderen: door de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid gaat daar nieuwe bedrijvigheid ontstaan. Alle reden om samen een aantrekkelijk ondernemersklimaat te creëren dat ruim baan biedt aan de doorontwikkeling van de huidige maakindustrie in de regio. Met in het kielzog daarvan een aantrekkelijke ‘dubbelslag’: want waar de bestaande Waterwegregio bedrijven de wind mee krijgen, zal ons ondernemersklimaat ook aantrekkelijk blijken voor een (fors) deel van bijvoorbeeld de (Aziatische) maakindustrie. 

Oproep van de Riverboard:

Zie jij de maakindustrie ook als grote kans voor de regio? En heb je ideeën en zin om met anderen samen bouwstenen te ontwikkelen en te assembleren tot een aantrekkelijk vestigingsklimaat in de Waterwegregio?

Meld je dan aan voor de Thema-tafel Maakindustrie en leg het fundament voor regionale economische vernieuwing.

In contact

Zie jij de maakindustrie ook als grote kans voor de regio? En heb je ideeën en zin om met anderen samen bouwstenen te ontwikkelen en te assembleren tot een aantrekkelijk vestigingsklimaat in de Waterwegregio? Laat het ons weten.

Esther van der Velden

Kwartiermaker

Pieter W. Sneep

Vice-voorzitter
Vertegenwoordiger ondernemersverenigiging Schiedam